مجتبی صدیقی گفت درمورد نحوه اداره خوابگاهها توضیح داد: دانشگاهها دارای خوابگاههای ملکی و اجارهای هستند که مدیریت هر دو با دانشگاه است، بخشی از خوابگاه ها هم تحت عنوان خوابگاههای غیردولتی فعالیت میکنند.
وی آماری از تعداد خوابگاههای غیر دولتی ارائه کرد و گفت: خوابگاههای غیردولتی به طور کلی ۱۰درصد کل خوابگاهها هستند. به عبارت دیگر ۲۵۰ هزار ظرفیت خوابگاهی وجود دارد که حدود ۲۳ هزار عدد آنها توسط بخش غیردولتی اداره میشود اما گاهی ممکن است مشکلات این ۱۰ درصد بیشتر از مشکلات ۹۰ درصد دیگر باشد.
رییس سازمان امور دانشجویان با اشاره به دستورالعملی درخصوص خوابگاههای غیر دولتی که در آن ذکر شده است که یک فضا چگونه میتواند تبدیل به خوابگاه غیر دولتی شود، افزود:در دستورالعمل جدید مواردی از قبیل حداقل استاندارد و شرایط یک فضای فیزیکی برای تبدیل شدن به خوابگاه غیردولتی اعم از متراژ، تعداد اتاقها، فضای عمومی،سرویسهای بهداشتی و… بررسی شده است، این موارد در آییننامه قبلی ذکر نشده بود و آییننامه جدید نسبت به آییننامه قبلی کاملتر است.
صدیقی ادامه داد: این موارد تحت عنوان فرمهایی مشخص شده است و چنانچه متقاضی امتیاز لازم را کسب کند، مجوز تاسیس خوابگاه غیر دولتی برای او صادر می شود. همچنین باید بین مالک خوابگاه و دانشجو قراردادی منعقد شود و مواردی که باید در قرارداد مطرح شود در آییننامه ذکر شده است.
وی با بیان اینکه آییننامه جدید شامل خوابگاههای موجود هم میشود، اظهار کرد: همچنین به دبیران هشت منطقه کشور ابلاغ رسمی شده که نظارتهای دورهای خود بر خوابگاههای غیردولتی را توسط معاونین دانشجویی دانشگاههای مربوطه افزایش دهند و گزارشهای به دست آمده را برای سازمان امور دانشجویان و صندوق رفاه دانشجویان ارسال کنند.